Ursula Plasnik primila studente i mlade stručnjake iz Srbije

Beograd, Beč, 19/20. septembra 2007.

b_200_150_16777215_00___images_stories_ursula.jpg"Mladi ljudi Srbije su njena budućnost, a njihova opredeljenja i njihova volja za demokratskim i evropskim putem kojim Srbija mora da krene su nepokolebljivi", istakla je predsednica UO "Fonda dr Zoran Đinđić" Ružica Đinđić juče u Beču, prilikom susreta sa ministarkom inostranih poslova Austrije Ursulom Plasnik.
Ministarka Plasnik primila je učesnike Programa "Iskusiti Evropu: Mladi srpski profesionalci u Austriji - program praksi Zoran Đinđić" (Experiencing Europe: Serbian Young Professionals in Austria - Zoran Djindjic Internship Programme), istakavši da je taj projekat za nju posebno značajan i poručila učesnicima da su oni nosioci evropske budućnosti Srbije.

Ružica Đinđić se zahvalila šefici austrijske diplomatije na podršci i istakla da mladi umeju da cene i poštuju pomoć koju im pružaju Austrija i ministarka Ursula Plasnik lično.

"Uverena sam da ćemo, zajednički, uz pomoć naših evropskih prijatelja uspeti da ostvarimo onu viziju koju je imao i Zoran Đinđić, kome posvećujemo naš rad", dodala je ona.

Program čiji je cilj da mladi iz Srbije steknu uvid u funkcionisanje kompanija i institucija u Evropskoj uniji kroz radnu praksu u gradovima širom Austrije organizuju "Fond dr Zoran Đinđić" i organizacija "WUS Austria", pod pokroviteljstvom Austrijske agencije za razvoj. U okviru programa više od četrdeset studenata i mladih stručnjaka boraviće u Austriji na praksi u kompanijama kao što su "Unika", "Rajfajzen banka", "Porše holding", "Simens", "Wiener Stadtische osiguranje", "Aviana konsalting", kao i u institucijama kao što su Diplomatska akademija u Beču, Austrijski Institut za međunarodne odnose, "Kultur kontakt" Austrija.

Pre odlaska na samu praksu studenti su pohađali dvonedeljni kurs na Univerzitetu u Gracu.

Free business joomla templates