Koktel za ovogodišnje učesnike u programu stipendija

Beograd, 18. maj 2007.

Učesnicima programa i brojnim zvanicama obratili su se predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Upravnog odbora Fonda "Dr Zoran Đinđić" Ružica Đinđić, direktor nemačke privredne delegacije u Beogradu Maren Diale-Šelšmit, Mihael Derus zamenik ambasadora Nemačke u Beogradu kao i guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

Predsednik Upravnog odbora Fonda Ružica Đinđić, obraćajući se stipendistima u svom govoru je podsetila na i reči Zorana Đinđića " Ne može da se promeni Srbija a da mi ostanemo nepromenjeni u svom pristupu problemima, u svom mentalitetu, u svojim radnim navikama, jer Srbija, to je zbir svih nas". I dodala: „Ma koliko nam u današnjim prilikama izgledalo teško, gotovo nemoguće, postići i dostići taj ideal istinskih, korenitih demokratskih promena naše zemlje, želim da verujete u njihovu mogućnost i neminovnost. Veliki deo puta je pređen i ja sam ubeđena da povratak u prošlost nije moguć. I ovaj vaš predstojeći boravak u jednoj velikoj, demokratskoj zemlji kao što je Nemačka, treba da vas nadahne novom energijom, i uveri u neophodnost integracije Srbije u zajednicu evropskih država."

Učesnici u programu stipendija otputovaće u Berlin 30. maja gde će učestvovati u višednevnom programu koji priprema Odbor nemačke privrede za istok. Posetiće brojne nemačke institucije uključujući Parlament, Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj i mnoge druge. Nakon toga stipendisti odlaze u gradove širom Nemačke gde će do šest meseci obavljati stručnui praksu u velikim kompanijama. 
Free business joomla templates