Predstavljena knjiga "Zoran Đinđić, Srbija - novi početak“

Beograd, 16. februar 2007.

b_200_150_16777215_00___images_stories_knjiga279x4001.jpgU Medija centru predstavljena je knjiga "Zoran Đinđić, Srbija - novi početak" u izdanju Fonda "Dr Zoran Đinđić" i Istraživačko-izdavačkog centra Demokratske stranke. Knjigu je priredio Gojko Tešić, a glavni i ogovorni urednici knjige su predsednica Upravnog odbora Fonda "Dr Zoran Đinđić" Ružica Đinđić i predsednik Istraživačko-izdavačkog centra DS Slobodan Gavrilović.

O knjizi su govorili priređivač knjige Gojko Tešić, zatim Slobodan Gavrilović, Trivo Inđić savetnik predsednika Republike za kulturu i Vida Ognjenović potpredsednik DS.

Priređivač u svojoj belešci kaže: "Srbija - novi početak je sveska koju čine dve celine. Prvoj "Država i demokratija" pripada četiri teksta koji na najbolji način odslikavaju tu neobičnu autorovu preciznost, snagu i dubinu (a o tome najviše govore dve kapitalne knjige: Jugoslavija kao nedovršena država i Srbija ni na Istoku ni na Zapadu - i ovi tekstovi su tematski, deo tog korpusa). Drugi segment Pobednička strategija za Srbiju govori o neophodnosti promena, o kosovskom pitanju, o istorijskim demokratskim zimskim protestima 1996-1997, o revolucionarnom a mirnom prevratu 5. oktobra2000, o rezultatima preporoda i strateškim novinama - o angžmanu između 1995. i 2002."

Free business joomla templates