Objavljen konkurs za dodelu stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić

Beograd, 1. novembar 2007. 

b_200_150_16777215_00___images_stories_novosti_2006-117.jpgFond "Dr Zoran Đinđić", Delegacija nemačke privrede u Beogradu i Odbor nemačke privrede za istok  raspisao je konkurs za dodelu 25 stipendija, namenjenih studentima iz Srbije i susednih zemalja koji su u završnoj fazi studija ili su nedavno diplomirali. Izabrani stipendisti boraviće sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim firmama.

Predsednica Upravnog odbora Fonda Ružica Đinđić, rekla je za B92 da dosadašnja iskustva pokazuju da stipendisti nakon povratka sa radnih praksi u Evropi lakše dobijaju posao u srpskoj privredi, ali i kod stranih privrednika koji investiraju u Srbiji.

Ona je izrazila nadu da Fond uspeva u težnji da ostvaruje viziju koju je Zoran Đinđić imao o Srbiji kao modernoj evropskoj zemlji u kojoj mladi mogu da iskažu svoje znanje i energiju i učestvuju u promenama. Konkurs za petu generaciju stipendista otvoren je do 1. decembra, a detaljnije informacije i prijava za stipendiranje objavljeni su na internet adresi www.djindjic-stipendienprogramm.de. Program stipendiranja pokrenut je nakon atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine kao inicijativa Odbora nemačke privrede za istok i nemačke savezne vlade. Cilj programa je "ispunjenje vizije premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju Fonda.

Free business joomla templates