Treća Letnja Škola o Demokratskoj Tranziciji i Partijama u Post-Komunističkoj Evropi

summerschoolBeograd, 29. maj - 5. jun 2016. godine

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Fakultetom Političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Odeljenja za politiku i javnu administraciju Univerziteta u Konstancu organizovala je treću po redu Letnju školu o demokratskoj tranziciji i partijama u post-komunističkoj Evropi od 29. maja do 5. juna 2016. godine. Škola je održana u Beogradu na Fakultetu političkih nauka. Letnja škola je svečano otvorena u ponedeljak, a polaznike su pozdravili Nj.E. gospodin Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Beogradu, Marko Simentić, prodekan za osnovne studije Fakulteta političkih nauka i Kristina Cuber, docent na Odeljenju za politiku i javnu administraciju Univerziteta u Konstancu.

Tokom trajanja Letnje škole učesnici su imali mogućnost da se bliže upoznaju sa ključnim problemima i razvojem evropskih integracija, donošenjem odluka unutar Evropske unije sa posebnim fokusom na stabilizaciju i samom procesu pridruživanja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj Uniji.

Pravo učešća u školi imali su studenti osnovnih i master studija političkih nauka. Kurs je osmišnjen da omogući studentima da razviju sposobnost poimanja komparativnog istraživanja o procesu demokratizacije (uključujući u obzir lokalne i međunarodne faktore), kao i poimanje političkog procesa izgradnje institucija. Studenti će takođe imati priliku da se upoznaju sa kulturom i praksom interkulturalne debate na temu pojedinih problema sa kojim se suočavaju post-komunističke demokratije.

Polaznici škole su u popodnevnim časovima, nakon predavanja posetili institucije od nacionalnog značaja: Narodnu Skupštinu Republike Srbije i Arhiv Srbije.

Free business joomla templates