Deveta Regionalna Konferencija Alumnista

IMG 0719Medulin, Hrvatska, 22 - 25. septembar 2016. godine

Deveta regionalna konferencija alumnista ove godine je održana u Medulinu u Hrvatskoj od četvrtka 22. do nedelje 25. septembra 2016. godine. Početak konferencije obeležen je svečanim prijemom u hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu, na kome su prisutne pozdravili govorom dobrodošlice Nj. E. gospodin Tomas Šulce, ambasador SR Nemačke u Hrvatskoj, g-đa Jasna Jaklin Majetić , predsednica Privrednog veća, i g-din Janus Kulik, član Odbora REWE International AG. Nakon zvaničnog dela prijema, alumnisti Hrvoje Pauković i Stefan Markov predstavili su rad alumni kluba i onlajn bazu podataka koja sadrži biografije svih članova regionalne alumni mreže.

Vodeći se primerom programa regionalnog seminara alumnista održanog u aprilu ove godine, i ovoga puta ceo jedan dan je bio posvećen radionicama koje su značajno profesionalizovane. Cilj je da se alumnistima omogući da učestvuju u jednoj radionici tokom celog dana kako bi stekli sveobuhvatan uvid u jednu od ponuđenih tema.
Program konferencije pored radnog dela uključivao je i obilazak Pule, izlet u Rovinj, kao i večernje druženje gde su se razmenjivali utisci i sticala nova prijateljstva.

Kako se Program stipendija nemačke privrede sprovodi sada već četrnaestu godinu zaredom i broji više od 500 alumnista na nivou regiona Zapadnog Balkana, na ovogodišnjoj konferenciji je učestvovalo preko stotinu alumnista. Među učesnicima su bili i alumnisti ukrajinskog programa stipendija nemačke privrede, koju sprovode Odbor nemačke privrede i GIZ u saradnji sa Privrednom komorom Ukrajine.

Free business joomla templates