Obeležavanje Četrnaeste Godišnjice Ubistva dr Zorana Đinđića

12besede2dBeograd, 12. mart 2017. godine

U nedelju 12. marta 2017. godine navršena je četrnaesta godišnjica ubistva dr Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog Premijera Republike Srbije. Kao i prethodnih godina, upraviteljica Fondacije dr Zoran Đinđić Ružica Đinđić je, zajedno sa predsedništvom Demokratske stranke položila venac na grobu dr Zorana Đinđića u Aleji Velikana na Novom groblju u Beogradu. Alumnisti Fondacije dr Zoran Đinđić su takođe  polaganjem venca i paljenjem sveća odali poštu ubijenom Premijeru Republike Srbije.

U podnevnim časovima održano je i finale takmičenja ,,Besede u Zoranovu čast'' dvanaestu godinu zaredom. Takmičenje je održano u Jugoslovenskom dramskom pozorištu sa temom ,,Da mladi ljudi ne bi odlazili u svet, potrebno je da svet dovedemo u zemlju.'' Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je Nikola Masel iz Beograda, dok su drugo i treće mesto zauzeli Jelena Marića iz Užica i Stefan Stojković iz Novog Sada.

Pobednici takmičenja izabrani su od strane stručnog žirija koji su činili: glumac Predrag Ejdus, Vojislav Stanimirović, profesor Pravnog Fakulteta, Marko Janketić, glumac, Ružica Đinđić, Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke, Antonela Riha, novinarka, Dragan Mićanović, glumac, dr Dragoljub Mićunović i  Branislav Lečić, glumac i potpredsednik Demokratske stranke. 

Foto: Foto servis DS

Free business joomla templates