Regionalna Škola Političke Filozofije dr Zoran Đinđić

Fondacija dr Zoran Đinđić i Fakultet Političkih nauka uz podršku Balkanskog Fonda za demokratiju započeli su 2011. godine projekat ,,Regionalna Škola političke filozofije dr Zoran Đinđić". Ciljevi Škole su: savladavanje osnovnih koncepata političke filozofije i produbljivanje teorijskih znanja iz ove oblasti i kritička analiza političke filozofije dr Zorana Đinđića i uticaja njegove politike na normalizaciju odnosa u regionu.

Škola politicke filozofije

Pravo učešća imaju studenti, diplomirani stručnjaci i postdiplomci iz oblasti društvenih nauka iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Prednost prilikom selekcije imaće mladi koji su aktivno uključeni u proces demokratizacije u državama iz kojih dolaze, kroz rad na Univerzitetu, institutima, u nevladinom sektoru ili kroz politički i društveni aktivizam. Pored predavanja u okviru škole organizovane su i diskusije, prezentacije knjiga i studijske posete. Škola se održava u Beogradu u maju svake godine, a predavanja se održavaju na Fakultetu političkih nauka. 

Svi troškovi, uključujući prevoz i smeštaj, za učesnike koji nisu iz Beograda su pokriveni. Prijava za učešće obuhvata: CV,  motivaciono pismo od minimum jedne A4 strane; skenirana fotokopija diplome o završenim studijama ili potvrda o redovnom studiranju. Konkurs se objavljuje svakog aprila meseca. 

Free business joomla templates